Dátum: 01.03.2015
Vložil: Ivan Pecha
Titulok: Re:Re:len čisté jedince na PLL od r. 2017
Ahoj Maroš. Ďakujem za odpoveď, no stále to nič nemení na mojom názore, že ste vyradili psov a suky, ktoré sú prenášači jednou vetou z chovu. Aj keď to tak nevyzerá, stojím si za tým, že pri testoch, ktoré sme absolvovali v minulom roku bolo vyslovene povedané, že je prenášač súci do chovu a bude na ňom možné chovať. Preto veľa chovateľov, ktorí mali suky prenášačky ich dali nakryť, ba dokonca teraz sú dvoje štence narodené po čistých sukách a psov dali na ne prenášačov. Títo chovatelia asi veľmi nadšení Vašim rozhodnutím nebudú. Pochybujem, že by sa ešte našli nejakí "chovatelia", ktorí majú čisté suky a nakryli by ich v tomto roku prenášačom. Ďalší príklad Ti poviem môjho otca, ktorému v decembri zrazilo suku - chovnú, čistú a tým, že bol upovedomený, že prenášač je dobrý do chovu, tak si kúpil od poradcu chovu suku prenášačku. Mám sa teraz cítiť, že som podvedený....? Ja viem, že Emil o tom nevedel a že sme si kupovali, to čo sme si kupovali, ale jednou vetou sa zmenilo všetko. Za zamyslenie stojí aj tá otázka, ktorú napísal "JOJIN" predomnou, že či takéto závažné otázky týkajúce sa chovu, nemala riešiť aj členská základňa. Ďalšia vec je smutná tá, že som vlastne človek, ktorého sa to vlastne t.č. netýka, lebo nám psov čistých a nikto okrem mňa sa necíti ukrivdený. Mám týchto psov rád, môžem povedať, že som s nimi strávil celý život. Na budúci rok mám 50 a ešte za môjho života mi neskapal ani jeden pes na oslepnutie. A môžeš mi veriť, že som ich už pochoval dosť. Veľmi by som chcel, aby bolo zdravé toto plemeno, alebo bojím sa, že všetky tieto testy vedú k tomu, aby si niekto namastil vačok a ešte neskončíme test na PLL a budeme už robiť testy na kĺby, ďalej na hlavu jagoša a nebodaj montovať piatu nohu. Dovolím si ešte povedať ďalšiu vec, že toto rozhodnutie, ktoré urobil tento výbor, nadobúda účinnosť až v roku voľby nového výboru... nebolo dobré toto rozhodnutie už ponechať na tých, ktorí budú do nového výboru zvolení???